Menu

header photo

In Drenthe vindt u rust en mooie natuur. Op de heide kunt u heerlijk ronddwalen. Met een beetje geluk komt u daar een herder met zijn schaaps-kudde tegen. Drenthe wordt al sinds de prehistorie bewoond.
De mysterieuze eerste bewoners hebben grafmonumenten achtergelaten die nog steeds indruk maken. Schilderachtige oude dorpjes, interessante openluchtmusea, leuke stadjes: er is van alles te zien en te doen. Op de fiets of te voet leert u het echte Drentse leven het beste kennen.

De 52 unieke hunebedden zijn de trots van Drenthe. Volgens oude legendes zijn ze gemaakt door wrede en barbaarse reuzen. Ook de recente geschiedenis levert bijzondere verhalen op. Zoals van de veenarbeiders die - anders dan hun bazen -niet stinkend rijk werden
van het kostbare turf. Hoe zwaar hun bestaan was, kunt u zien in de openlucht
musea Het Veenpark in Barger-Compascuum en de Zeven Marken in Schoonoord. In het museum van de voormalige strafkolonie Frederiksoord ziet u hoe het er hier vroeger toeging. In het pittoreske monumentendorp Orvelte is het werken en leven uit vroegere tijden vastgelegd.

Wat ook erg mooi is zijn: natuurgebieden nationaal park Drentse Aa en natuurgebied De Onlanden, waar je prachtig kunt fietsen en wandelen. Verder is is mini-camping de ideale uitgangsbasis voor een bezoekje aan een waddeneiland.

De keuze aan fietsroutes in Drenthe is enorm. Alleen al aan verharde fietspaden is er 1100 kilometer te volgen. De paden leiden langs mooie natuur en imposante boerderijen. Volg de klinkerweggetjes en zandpaadjes, en geniet in alle rust van al het moois dat Drenthe te bieden heeft. Een tocht over de heide, door het bos of langs mooie es- en brinkdorpen zal u nog lang bijblijven. Op de website www.fietsprovincie.nl kiest u uw route. Bijvoorbeeld de zeventien kilometer lange Ruinentocht, door de bossen en langs zandplaten. Of een route van 42 kilometer over de bijzondere Dwingelose Heide.

alt

Wildlands - Emmen, zeker een bezoekje waard. www.wildlands.nl